Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

ΦΕΤΙΒΑΛ ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕ 2023- Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΡΜΕΝΑΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!





Με μεγαλη χαρά αποδεχθήκαμε την πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου που μετά από ενα «διάλειμμα» λογω της πανδημίας Covid-19, να συμμετάσχουμε στην επιστροφή ενός  απο τα πιο σημαντικά πολιτιστικά δρώμενα το Φεστιβάλ Τσελεμεντέ στο νησί υης Σίφνου! 
Ανάμεσα σε πλήθος συμμετεχόντων απο όλη την Ελλάδα, ο Σύλλογος μας ταξίδεψε ξανά στο μαγευτικό νησί της Σίφνου, και παρουσίασε πρωτότυπες συνταγές με βασικό υλικό τη μπάμια αλλα και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα απο τον τόπο μας! Δεν θα μπορούσε να εχει πραγματοποιηθεί αυτη συμμετοχή με επιτυχια χωρίς την πολύτιμη συμβολή των μελών και των εθελοντών του συλλόγου μας που πάντοτε δίνουν ξεχωριστή νόημα σε κάθε προσπάθεια και παρουσία του Συλλόγου μας! Ευχαριστουμε θερμά την διοργανώτρια επιτροπή του Φεστιβάλ για την τιμή που μες εκανε να προβάλουμε τον τόπο μας και να γίνουμε μέρος αυτής της μεγάλης γιορτής πολιτισμού και γαστρονομίας!!
Δίνουμε το ραντεβού μας στο επόμενο φεστιβάλ!!
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό απο το φεστιβάλ και την προετοιμασία που έγινε απο τους εθελοντές μας!!



Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023

ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ 26η ΓΙΟΡΤΗ ΜΠΑΜΙΑΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΡΜΕΝΑΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!



Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας διοργανώνει για άλλη μια χρόνια τη Γιορτή Μπάμιας στους Αρμενιούς Κυπαρισσίας! 
Παραδοσιακα μαγειρεμένη μπάμια, ζωντανή μουσική, αλλά και παράλληλες εκδηλώσεις με πεζοπορία, προβολή πολυβραβευμένης ταινίας και ρεμπέτικη βραδιά σας περιμένουν και φέτος στο χωριό μας! 




Ακολουθεί το προγραμμα αναλυτικά, μπορείτε για συμμετοχή και περισσότερες πληροφορίες να μας καλέσετε!

Σας περιμενουμε!







Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟ 15ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗΣ ΑΜΦΙΚΤΥΩΝΙΑΣ ΣΤΟ COSTA NAVARINO


ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΡΜΕΝΑΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!

Με την κ. Παττυ Καπράλου και τον Γιώργο Σταθόπουλο




Το Σάββατο 5 Αυγούστου είχαμε την τιμή να παρευρεθούμε στο 15ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ της Μεσσηνιακής Αμφικτυωνιας, στην αίθουσα «Orion” του Συνεδριακού Κέντρου της Costa NAVARINO στην Πυλο, ανάμεσα σε εκπροσώπους των Μεσσηνίων απο όλο τον κοσμο! 
Ομιλήτρια του πρώτου μέρους του Συνεδρίου ήταν η Μεσσηνιακής καταγωγής Annie Koutrakis (Ομοσπονδιακός Βουλευτής Καναδά και Υφυπουργός Μεταφορών) με θέμα «Η γέφυρα μεταξύ Μεσσηνίας, Ελλάδα και Καναδά:Παρελθόν,Παρόν και Μέλλον».

Τιμώμενο πρόσωπο του Συνεδρίου ήταν ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλου, ο οποίος στο δεύτερο σκέλος του συνεδρίου αποτέλεσε κεντρικός ομιλητής με θέμα «Το Μεγάλο Εθνικό Κεφάλαιο της Ομογένειας».


Τέλος με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. Της Μεσσηνιακής Αμφικτυωνίας ο κύριος Παυλόπουλου ανακυρήχθηκε επίτιμο μέλος του Διεθνούς Οργανισμού!

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό απο το Συνέδριο.




ο κος Παυλόπουλος κατα την ομιλία του

Με την κυρία Annie Koutrakis

Ο κος Τσουκαλάς-Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου


Στιγμιότυπο από την απονομή τιμητικής βράβευσης
του κ. Παυλόπουλου









Τρίτη 11 Ιουλίου 2023

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟΝ BEST TV ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΙΝΑΚΙΔΑΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΝΕΡΟΜΥΛΟΥ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΡΜΕΝΑΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!

Η κυρία Ηλιοπουλου Δεσποινα δείχνοντας το αμείωτο ενδιαφέρον της για το θέμα του μνημείου του Νερόμυλου, μας προσκάλεσε στην εκπομπή της να μιλήσουμε για την τοποθέτηση πινακίδας στο μνημείο!  Δείτε όλη τη συνέντευξη μας στο βίντεο που ακολουθεί! Ευχαριστούμε την ίδια και τον τηλεοπτικό σταθμό του Best Tv για την θερμή φιλοξενία! 





Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗΣ ΑΜΦΙΚΤΥΩΝΙΑΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΡΜΕΝΑΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!




Απο την ομιλία της Προέδρου μας


Με μεγάλη χαρά παρευρεθήκαμε χθες με εκπρόσωπο την Πρόεδρο μας κυρία Αδαμοπουλου Αργυρω στην εκδήλωση της Μεσσηνιακής Αμφικτυωνιας στο Γκάζι!

Η πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση αυτή είχε ως σκοπό της να θιχτούν ζήτημα τα που απασχολούν όλους τους συλλόγους, και που αφορούν άμεσα την βιωσιμότητα τους! Η εξέλιξη της τεχνολογίας, οι ηλικιακές κατηγορίες των μελών και τα αποτελέσματα του Covid-19 στους Συλλόγους ηταν μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν.

Απο πλευράς μας,αφού παραδόθηκε η γραπτή μας αναφορά με προτάσεις μας, η πρόεδρος μας τόνισε την αναγκαιότητα να συσπειρωθούν πρώτα οι σύλλογοι που εδρεύουν στην Ελλάδα και εν συνέχεια να δημιουργηθούν δεσμοί με τους συλλόγους του εξωτερικού ώστε να προσφέρουν την διασύνδεση με τις ρίζες! 

Ευχαριστουμε τον κύριο Μπαζιγο, Γ.Γραμματέα της Αμφικτυωνιας για την πρόσκληση του και την πολύ εποικοδομητική συνάντηση και το βήμα που μας έδωσε να ακουστεί η φωνη του Συλλόγου μας!

Καλη ανταμωση στο φετινό συνεδριο!





Με την κα Καπράλου Παταπία
δικηγόρο, πολιτευτής της Ν.Δ. Νοτίου Τομέα
και μέλος του Συλλόγου μας





Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟΜΥΛΟ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΙΝΑΚΙΔΑΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΡΜΕΝΑΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!


Το ΔΣ του συλλόγου μας σας προσκαλεί στην εκδήλωση για την τοποθέτηση της πινακίδας στο μνημείο του Νερόμυλου στους Αρμενιούς Κυπαρισσίας! 


Ο ΧΑΡΗΣ ΡΩΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΡΜΕΝΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΝΕΡΟΜΥΛΟΥ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΡΜΕΝΑΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!




Ο Χάρης Ρώμας,ένας  πολύτιμος φιλος, εξαίρετος άνθρωπος, διακεκριμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης, στέκεται πάντοτε στο πλευρό μας σε κάθε βήμα μας! 
Αυτη τη φορά μιλάει για εμάς και εκφράζει την υποστήριξη του προς το έργο του Νερόμυλου μας! 
Παρακολουθειστε όλο το βίντεο εδω όπως και στον σύνδεσμο που ακολουθεί στο κανάλι μας στο Youtube!




ΦΕΤΙΒΑΛ ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕ 2023- Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΡΜΕΝΑΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! Με μεγαλη χαρά αποδεχθήκαμε την πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου που μετά από ενα «δι...